Eten

De Nieuwe Friese Keuken

SVH Meesterkok Albert Kooy heeft voor het restaurant een culinair concept uitgewerkt, gebaseerd op de nieuwe Friese Keuken: lekker, lokaal en streekgebonden. Deze eigentijdse, dier- en milieuvriendelijke en gezonde keuken is geïnspireerd op de culinaire cultuur van Friesland en combineert die met internationale ingrediënten en technieken. Ambachtelijke kwaliteit dus, gebruikmakend van de mooiste producten van het seizoen. Heerlijk én duurzaam!

Menu van de chef

Het uitgangspunt van het menu is het 80/20-principe. Dat passen we op verschillende onderdelen toe. 80% groente, 20% dierlijke producten bijvoorbeeld. Groente is dus het hoofdgerecht. U ziet het ook terug in het gebruik van 80% inheemse producten tegenover 20% uitheemse producten. En naast 80% gezonde ingrediënten gebruikt de restaurantkeuken van It Ferhaal 20% misschien iets minder gezonde, maar wel heel lekkere ingrediënten. Want volgens ons is genieten het allerbelangrijkste aan tafel!

Verse ingrediënten

De Nieuwe Friese Keuken biedt kwaliteit van Friese bodem en wateren. Van suikerbrood en Beerenburg tot groente en oude gewassen uit eigen tuin, en garnalen en kokkels uit de Waddenzee. Altijd verse ingrediënten van het seizoen. Zonder kunstmatige toevoegingen, met liefde en zorg samengesteld, en glutenvrij. Op authentieke wijze bereid en geserveerd. Nieuwsgierig? Bekijk ons menu of reserveer meteen.

Bekijk onze menukaart