Dinerkaart Kerst 2018

Gerechten uit je eigen provincie, herinneringen van vroeger, het bewaren van traditie………

In 1772 verscheen, in Leeuwarden, een keukenmeiden kookboek dat toch net een slagje anders was. Het Volkoomen Neerlandsch kookkundig woordenboek voorgesteld in Friesche keukenmeid n verstandige huishoudster door mejuffrouw Catharina Zierikhoven. Lijkt hier een werkelijke keukenmeid een kookboek te hebben geschreven? In nota bene een alfabetische opzet en met wonderwel foutief geschreven Franse receptnamen.

Geïnspireerd door dit kookboek zijn de recepten tot stand gekomen met een vrije hand om deze in een moderne vorm op tafel te krijgen.

Hoofdgerechten

Onze hoofdgerechten worden geserveerd in pannen op tafel en minipannetjes gevuld met “toppings” van groente uit de regio en gebakken Eigenheimers met mayonaise

KERSTMENU

4 GANGEN KEUZE MENU 37,50

Voorgerecht

Diverse amuses

Rouloux van eendenbout met cranberry compôte en gerookte eendenborst

***

Tussengerecht

Bospaddestoelen bouillon met dragon
spoom van bloedsinaasappel en wodka

***

Hoofdgerecht

Jachtschotel van hert
met garnituur van spruitjes en stoofpeertjes

of

IJsselmeerbaars
brandade van paling, waterkers

of

Groentequiche met gruyèrekaas
Parelgort met Blue de Wolvega

***

Nagerecht

Petit Grand dessert

Restaurant It Ferhaal, Meerweg 4 8758 LC Allingawier Tel: 0515-231631
www.itferhaal.nl / info@itferhaal.nl