Restaurant It Ferhaal

Duurzaam uit eigen provincie

Restaurant It Ferhaal is uniek in Friesland. Een nieuwe horecabeleving in nieuwe handen, die aansluit bij het verhalende museumconcept van Het Friese Museumdorp. Dat betekent: gastvrijheid, hand in hand met duurzaamheid. Een authentieke, streekgebonden kaart. En natuurlijk verrukkelijk eten. Museumrestaurant It Ferhaal is gevestigd aan de rand van het dorp in de compleet verbouwde vrijstaande dubbele schuur, met een prachtige nieuwe serre en uitzicht op de eigen moestuin met gewassen uit de streek, en daarachter de grote weide. De lokale keuken, met liefde geserveerd.

Voor elke gelegenheid

Daarbij is It Ferhaal de perfecte locatie voor een vergadering, bedrijfsevenement of voor uw eigen feestelijke gelegenheid. Museumdorp Allingawier biedt talloze faciliteiten waarbij It Ferhaal steeds garant staat voor ‘lekker ite en drinke’. Denk naast het museum bezoeken bijvoorbeeld aan familiefeestjes, trouwerijen, bedrijfsuitjes, vergaderingen, presentaties, teambuilding, workshops of tentoonstellingen. Zelfs een sfeervolle overnachting in de perfecte slaapaccomodatie, namelijk een echte herberg, behoort in de nabije toekomst tot de mogelijkheden. U kunt bij ons heerlijk lunchen en dineren, maar ook gewoon even een lekker kopje koffie drinken tijdens uw bezoek aan ons museumdorp.

Zelf geteeld 

Museum en horeca samen bieden in Allingawier een Friese cultuurbeleving: de lokale “traditionele” keuken, met culinaire meerwaarde. Het restaurant, in de prachtig verbouwde vrijstaande schuur op het museumdorp, serveert verrassende nieuwe gerechten die gebaseerd zijn op de Nieuwe Friese Keuken. Gezond, vers en eerlijk eten in de traditie van de Nederlandse eetcultuur, gecombineerd met internationale ingrediënten en technieken. Bereid zonder chemische hulpmiddelen en met respect voor de boeren en producenten. Dit concept is ontwikkeld door topkok Albert Kooy.

De keuken van Albert Kooy

Met de Nieuwe Friese Keuken proberen wij om bewust onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Door gebruik van ingrediënten uit de regio, zelf geteelde groenten en oude gewassen verbouwd op eigen grond, en kleinere hoeveelheden vlees en vis. En dat zorgt voor verrukkelijke culinaire verrassingen. Strijk neer, en u wilt nooit meer weg: al dat heerlijks van vlakbij, de ontspannen sfeer, het uitzicht op de moestuin en de weide, de nabijheid van het water in de zomer en de warme open haard in de winter… Welkom!

‘”Dyn âlde eare, o Fryske grûn…”